proiectstructura.ro Web analytics

Optimizare structura economic si arhitectural | Proiectare structura de rezistenta
Email:office@proiectstructura.ro Tel:0040767924291
Your SEO optimized title

Optimizare structura economic si arhitectural

Optimizare proiect 

Optimizare proiect, optimizare cost, optimizare pret

Arhitectul impreuna cu beneficiarul au dorit optimizarea structurii atat din punct de vedere al costurilor de executie cat si din punct de vedere arhitectural.

  • Structura initiala, ansamblu rezidential format din mai multe cladire P+3E+M, fusese realizata in solutia cadre de beton armat  cu grinzi de  65x25cm  si  stalpi  45×60 cm.
  • Avand un consum ridicat de materiale in special in fundatie datorita distantelor mici intre stalpi  si in acelasi timp  si arhitectural structura nu permitea o foarte buna functionalitate din cauza amplasarii deficitare a stalpilor.
  • Plecand de la dezavantajele enuntate mai sus, s-a recurs la optimizarea structurii atat din punct de vedere economic cat si arhitectural, astfel, solutia aleasa de noi a fost de lamele de beton armat inglobati in peretii de compartimentare rezultand o structura cu rigiditate mai mare la seism si un consum mai redus de beton si caramida. Mentionam ca nu intodeauna o structura cu pereti prepondereti este mai avantajosa din punctul de vedere al consumului de materiale, structurile rigide pot duce la supraincarcarea elementelor liniare din planseu.
    Optimizare structura

    Optimizare proiect

    2 3

Plan de griznzi dupa optimizare

  • In tabelul centralizator atasat mai jos puteti observa cantitatea  de materiale economisita.

Centralizator.xlsx

Cea mai eficienta metoda de a economisi presupune o colaborare stransa cu arhitectul. O structura economica se realizeaza din stadiul de predimensionare, simpla mutare a unor pereti structurali in pozitii avantajoase poate contribui la eficientizarea structurii.

Acest serviciu poate fi utilizat în toate fazele proiectului (propunere, proiectare, construcție), dedicat doar pe una dintre faze sau pentru întreg proiectul.
O viziune externa poate duce la privirea problemei din alt punct de vedere, asa cum in medicina este indicat sa se foloseasca o a doua opinie acealsi lucru este valabil si in proiectul de structura pentru o mai buna optimizare a proiectului.

Pentru mai multe detalii cu privire la eficientizarea unei structuri va recomandam sa urmariti blogul nostru.

Optimizare proiect, cost proiect optimizat, optimizare costuri

 

 

 
Random Items
 
Consolidare Biblioteca- Iasi
Cladire de birouri din beton armat
Cladire de birouri P+7E
Proiect hala
Proiect Hala-Fabrica
 
Call Now Button
German